Filtre os resultados
Categorias
- Acessórios
- Bebidas
- Brinquedos
- Cabelos
- Calçados
- Cama, Mesa e Banho
- Carro
- Casa e Construção
- Casa, Móveis e Decoração
- Casa
- Decoração
- Esporte e lazer
- Feminino
- Ferramentas e Construção
- Ferramentas
- Iluminação
- Infantil
- Informática
- Interior
- Livros
- Medicamentos
- Mercearia
- Moda Feminina
- Moda
- Móveis
- Papelaria
- Roupas
- Utilidades Domésticas
Exportar para excel Vinhos > Tinto >
Vinho Tinto Cru Moulin-à-Vent Chassignol 2011
Histórico de preços
Ficha Técnica e Modo de uso:
Informações do Produto: :Continuing with our exploration of the wines from the Beaujolais, our Wine Director, David Allen MW, tastes Domaine Jules Desjourneys Moulin a Vent Chassignol 2011. N.B. at one stage David says this is a 2012 - he is of course in error it is a 2011!
Fabien Duperry, the owner of Domaine Jules Desjourneys is a newcomer in Beaujolais region, but he makes astonishing, world-class wines from some fabulous vineyard sites both in Beaujolais and the Mâconnais. Formally a fine wine merchant from Burgundy, Duperry came to Beaujolais to make wine in 2007, aged 43.
Buying existing vineyards, Fabrice named his estate in honor of his hero, leading Beaujolais vigneron Jules Chauvet, Domaine Jules Desjourneys now comprises of 7 hectares of gobelet-trained Gamay on hillside sites in Fleurie and Moulin-a-Vent. The estate`s holdings include some vineyards planted over 140 years ago. Fabrice also farms 10 hectares of Chardonnay that he shares with another grower in the Macconnais region. Fabrice Duperray believes in making Beaujolais that can age for 25 years and regularly achieves this.
Discover more about this wine and where to buy it on Wine-Searcher.com follow this link: https://www.wine-searcher.com/find/dom+jules+desjourneys+chassignol+moulin+a+vent+beaujolais+france/2011
#winetasting #redwine #winesearcher #beaujolais #moulinavent #masterofwine #winelover #frenchwine #domainejulesdesjourneys #julesdesjourneys #crubeaujolais
Pequena parcela de 0,97ha de Gamay cultivadas biodinamicamente com mais de 90 anos de idade em terreno íngreme virado a sul no vinhedo Chassignol.Solos de granito.
Colheita manual, baixo rendimento com triagem vigorosa na vinha e na vinicola.
Fermentação com cachos inteiros sem sulfitos e outros insumos em tanques de concreto.
Envelhecimento em barricas de carvalho usadas.
Um Gamay impressionante! Acidez total: 64,00meq/L - 4,8g Tartático - Açúcar residual: 1,6g/L